Giffarna spelade oavgjort igen

Gif-Sundsvall tappade 3-1 ledning mot Örebro borta.
Två minuter före full tid kvitterade Örebros inhoppare Joel Riddez.

Nyförvärvet Joel Riddez, som haft en motig säsong med mycket skador. Nu gjorde han sitt första allsvenska mål i fotbollskarriären. -Moralen är vår styrka, det är ingen som viker ner sig, säger Riddez.

Riddez var första den första avbytaren som fick chansen när Örebros tränare Stefan Lundin började stuva om i sitt lag efter paus. Något var tvunget att göras, Sundsvall såg i paus ut att kunna vinna säkert.

Gästerna hade via två mål av Andreas Hermansson och ett lite omdiskuterat straffmål kopplat ett rejält grepp om matchen. Någon större effekt gav inte Örebros första

byte, så Lundin fortsatte att byta in offensiva spelare - och det blev till slut en succé.

När Ricardo Costa gjorde sitt andra mål i matchen - med en bakåtspark fram till 2-3 med kvarten kvar att spela - tändes hoppet om hemmapoäng. Detta trots att publiken stundtals buat ut sina favoriter. Örebros passningsspel fungerade dåligt utan skadade spelmotorn Lars Larsen.

Glad att vara med

Poängräddare blev Riddez, i den 88:e minuten. Han fick bollen utanför straffområdet och klippte till med vänsterfoten. -Jag drog bara till och såg att bollen studsade på en fot innan den gick in. Det var en riktigt skön känsla, säger Riddez.

Riddez, 24, spelade med Djurgården i allsvenskan 1999 och kom denna säsong till Örebro från Spårvägen. Tiden i Örebro har varit fylld av skador. -Jag har haft problem med mitt vänstra knä hela säsongen, och det är bara de tre-fyra sista veckorna som jag har kunnat träna för fullt. Jag är glad att jag kan spela över huvud taget, säger Riddez och skrattar. -Vi har haft mycket skador men truppen är bred. Det gäller verkligen att visa framfötterna hela tiden om man ska få spela. Moralen i laget är mycket hög.

Skyttekungen avstängd

En annan av Örebros inhoppare, Christan Johnsen, hade på övertid chansen att avgöra matchen. Från nära håll nickade han bollen ner i plastgräset men bollen studsade över ribban. Trots det var Örebros tränare Stefan Lundin nöjd. -Vi är nog mer nöjda med poängen än Sundsvall, sade han.

Ett avbräck för Örebro är att Petter Furuseth Olsen missar nästa match sedan han snackat till sig en varning, han är avstängd mot Djurgården. Han byttes även ut sedan han fått problem med sina ljumskar.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista