Elvy Söderström (S) säger att det finns en hel del att ta med sig in i förändringsarbetet från kriskommissionens rapport. Foto: Anna Ahlström
Örnsköldsvik

Elvy vill ha pengar från regeringen

Elvy Söderström, socialdemokratiskt kommunalråd i Örnsköldsvik, kräver att staten betalar ut 130 miljoner för ett uteblivit stadsbidrag. Pengar som kommunen lånat upp för att finansiera sitt nya resecentrum.

Kravet är framfört i ett brev till finansministern.

--Jag träffade Anders Borg nyligen på en kongress och tog då tillfället i akt och frågade. Han såg också frågande ut och bad mig skicka ett brev. Och nu är det gjort, säger Elvy Söderström.

För Örnsköldsviks del handlar det om 130 miljoner kronor i ett redan beslutat men alltså ej utbetalt stadsbidrag. För Nordmaling handlar det om 20,5 miljoner och för Umeå 79 miljoner.

Kramfors kommun har redan fått 15,3 av sina begärda 18,7 miljoner kronor. I dag tvingas kommunerna betala ränta på sina lån.

-Jag förväntar mig ett snabbt svar från Anders Borg, säger Elvy Söderström till SR Västernorrland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".