Gif-Sundsvall vann viktig match mot Trelleborg

Gif Sundsvall besegrade jumbolaget Trelleborgs FF med 1-0 och tog poäng för åttonde matchen i rad - Sundsvalls bästa svit någonsin i allsvenskan.
-Visst seglar vi i medvind. Men vi var verkligen värda segern i dag, konstaterade Sundsvalls tränare Patrick Walker.

Sundsvall hade trots stort bollinnehav svårt att komma igenom Trelleborgs försvar. Men det stora bollinnehavet resulterade i ett antal fasta situationer och det var just en av de många hörnorna som resulterade i mål.

Andreas Hermansson lyckades trycka upp bollen i nättaket och kunde jubla över sitt fjärde mål i årets allsvenska. Anfallsduon Andreas Hermansson och Johan Wallerstedt jobbade hårt och satte hela tiden press på Trelleborgs försvar.

Sundsvalls försvarsspel fortsätter att imponera. För sjunde gången i år kunde Fredrik Sundfors hålla nollan.

Gif Sundsvall kan dock få försvarsproblem. Säkre mittbacken Johan Andersson fick en rejäl smäll i ansiktet så att näsbenet gick av. -Otur för Johan som svarat för en suverän insats. Vi har ju Patrik Eriksson-Ohlsson skadad sedan tidigare och han är inte aktuell i de närmaste matcherna, sade Patrick Walker bekymrat.

Inhopparen Stefan Ålander svarade för en prickfri insats. U21-landslagsmannen lär få förnyat förtroende på mittbacksplatsen.

Trelleborgs FF har det tungt just ny. Väldigt tungt. 1-6-förlusten i Skånederbyt mot Helsingborg var den sjätte förlusten i rad. Nu har förlustsviten ökats till sju förluster i rad - senast skåningarna fick jubla över en seger var den 10 maj då Hammarby besegrades på bortaplan.

Nytt spelsystem -Vi har en tuff period, men nu tror jag på en vändning. Vi har övergett 4-3-3-systemet och spelade 4-4-2 för första gången. Vi klarade omställningen rätt bra. Vi var kanske lite försiktiga i ansträngningen att hitta rätt positioner, konstaterade Trelleborgs tränare Ulf Larsson.

Trelleborg skapade några farliga chanser - bland annat var Patrik Redo helt fri med Fredrik Sundfors, men Gif-målvakten avstyrde farligheten med en fin benparad. Stephen Ademolu var Trelleborgs klart vassaste anfallsvapen, men även han fick gå mållös från planen. -Oförmågan att göra mål irriterar mest. I dag borde vi ha fått minst ett mål i utdelning, summerade Ulf Larsson.

Premiären på Sundsvalls nya konstgräsplan blev inte någon lysande fotbollsunderhållning, men de flesta av de 8 032 åskådarna var ändå rätt nöjda med Sundsvalls seger och den åttonde matchen i rad där Sundsvall gick av planen med minst en poäng i belöning.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".