Dubbla bud från Sundsvalls kommun i miljöbilsfrågan

Sundsvalls kommun vill få bilister att köpa miljöbilar istället för traditionella bensin och dieselbilar, bland annat genom att miljöbilar får parkera gratis i kommunen. Men själva avvecklar kommunen sin satsning på miljöbilar.

- Ren dubbelmoral, man tycker att allmänheten ska göra på ett sätt men själva gör man det inte, säger Sverker Ottosson (mp) ledamot i miljönämden Sundsvall.

Sundsvalls kommun tycker att inköpen av miljöbilar blir för dyrt men det är ett resonomang som Sverker Ottosson inte ställer upp på.

-Det finns fordon idag som går på etanol som inte är dyrare än vanliga bensinbilar.

Inom Örnsköldsviks kommun tänker man helt annorlunda, för där har man satsat på miljön och köpt in över 100 etanoldrivna bilar. Och de är faktiskt inte dyrare, menar man i Örnsköldsvik.

-Det handlar om traditioner och föreställningen att det som är miljövänligt inte håller samma kvalite’ som icke miljövanliga prylar.Det är en mytbildning helt enkelt, säger Sverker Ottosson (mp) ledamot i miljönämden i Sundsvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".