Sollefteå

Junselebor tror på privat tandklinik

1:16 min

Sista april stängde folktandvården i Junsele. Men Junseleborna sätter nu hopp till ett privat tandvårdsföretag.  En intressent har varit och tittat på lokalerna.

Bert Stenmark är en av de Junselbor som kämpat för att behålla en tandvårdsklinik och det intresserade företag hörde av sig till honom.

- En intressent ringde mig och ville komma och titta på lokalerna. Han representerade ett företag som tar över nedlagda tandkliniker. Han har varit hit och tittat på lokalerna nu, säger Bert Stenmark.  

Landstinget som äger utrustningen har tagit med den utrustning som man behöver, men är beredd att sälja resten om det finns intressenter. Det har pågått diskussioner om försäljning.

- Vi har lämnat en offert till ett företag som var intresserad. Men vi har inte fått något svar om detta, säger tandvårdsdirektör Bo-Göran Danielsson.

Men Bert Stenmark som stått bakom det upprop som bildades för att behålla tandvården i Junsele han känner sig nöjd med att man i alla fall hittat en intressent.

- Sedan är det bara att hålla tummarna att det går i lås. Det vore toppen, säger han.

Han tror att det går att driva kliniken och få det att gå ihop ekonomiskt.

- Vi har kunder från Näsåker också. Företaget har också gjort bedömningen att det ska gå ihop ekonomiskt, säger Bert Stenmark.