Örnsköldsvik

Modo Hockey söker NHL spelare

0:50 min

Idag gjorde Ulf Samuelsson sin första arbetsdag som ny head coach hos Modo hockey. Efter 27 år i Nordamerika ska han nu försöka föra Modo till ett slutspel som föreningen missat tre år på raken. Nyheten idag från Modo är att man deklarerade att man söker efter två spelare från NHL organisationen.

Hård och tuff som spelare i NHL ligan. Och så blir han som coach också tydligen för Modo:s elitlag i hockey. Idag gjorde Ulf Samuelsson sin första arbetsdag som ny headcoach och tränare för Modo hockey.

– Jag är krävande och hård men alltid varit väldigt rättvis tycker jag själv. Lätt att få kontakt med spelarna och det märker jag nu eftersom många ringer och vill spela i Modo, säger Samuelsson.

Det blev 27 år borta i Nordamerika. Flyttlasset till Örnsköldsvik går någon gång i juni.

--Men redan nu har jag en bra kontakt både med Markus Näslund och Peter Forsberg, säger Samuelsson. Jag säger vad jag vill ha för att laget ska bli så bra som möjligt men det är ju Markus och Peter som tar det slutgiltiga beslutet.

Fansen ropar efter förstärkningar men budskapet från Modo ledningen idag är att skynda långsamt. Dock står det klart att det kommer att bli två förstärkningar från NHL organisationen.

--Vi söker två spetsspelare, säger Ulf Samuelsson. Om det blir två med erfarenhet eller två yngre spelare med utveckling i sig är omöjligt att svara på.

Däremot är det i högsta grad oklart vad som händer med Ladislav Nagy och Lubus Bartecko, spelarna från Slovakien som kom in efter jul och som gjorde stor nytta för Modo.

--Kommer dom hit igen blir det som artistspelare, förklarade Markus Näslund, general manager.