Byggboom i Örnsköldsvik

Flera stora affärsetableringar är på gång, och med start nästa år ska fyra nya affärskomplex börja byggas.

ICA Kvantum bygger nytt strax norr om Öviks centrum, bygger nytt gör också en ännu så länge ej officiell affärskedja, också det norr om stan. Prix bygger ut sina nuvarande lokaler med ett par tusen kvadratmeter och knuffar därmed ut Barnens Hus som letar nya lokaler. I centrala stan byggs gallerian ut och i Bjästa förhandlar Carlssons från Ullared om att etablera sig i den gamla båtfabriken.

En sån här rusch har aldrig Örnsköldsvik varit med om tidigare, det säger näringslivschef Peter Holmkvist.

Bakgrunden till de kommande och stora etableringarna är att den nya detaljshandelsutredningen visar att folk kommer att få mer pengar att spendera åren framöver. På sträckan Umeå-Härnösand lär det komma en ökad köpkraft på 900 miljoner till hushållen de kommande sju åren.

Det är nu inte bara affärskomplex som byggs i Örnsköldsvik. Botniabanan håller på att förändra hela stadsbilden och inom kort tas det första spadtaget till den nya evnemangsarenan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".