Örnsköldsviks kommun vill rusta upp Skyttis

Örnsköldsviks kommun vill rusta upp Idrottsanläggningen Skyttis för nästan 20 miljoner kronor till en toppinternationell idrottsarena. Kommunen söker nu sju miljoner kronor i EU-stöd. I framtiden ska Skyttis kunna ta emot världseliten på skidor, och bland annat vill man bygga en fem kilometer lång rullskidbana.

Skyttis har under decennier varit idrottscentrat i Örnsköldsvik. Just nu rustas anläggningen upp med konstgräs på fotbollsplanen.

Och nu vill kommunen gå ytterligare ett steg. I en nyligen inlämnad Eu-ansökan begär man sju miljoner kronor för att rusta upp och bygga nytt för skidsporten. I planerna finns en avancerad rullskidbana, drygt fem kilometer lång, Ett nytt elljusspår på knappa 3 kilometer ämnad för skateåkning och spår som därmed kan locka till sig världseliten. Kommunen gör det här tilsammans med idrottsföreningen Hägglunds som ska in med drygt tre miljoner i projektet.

I sin ansökan skriver kommunen att anläggningen på Skyttis halkat efter i utveckligen. Nu vill kommunen bygga nytt och därmed få Skyttis till en arena för stora sportsliga evenemang.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista