Många tomma platser på gymnasiefriskolan John Bauer

I Sundsvall, Gävle och Umeå lyckas gymnasiefriskolan John Bauer fylla upp nära nog samtliga utbildningsplatser. Men i Örnsköldsvik blir det för andra skolåret i rad glest mellan skolbänkarna.Trots att skolstarten bara är en dryg vecka borta finns det 50 lediga platser, vilket ligger precis på den gräns man satt för att skolan ska få leva vidare.

120 lediga platser finns hos John Bauer gymnasiet i Örnsköldsvik. Ifjol som var första året för Johan Bauer i Övik hade skolan 72 elever. För en månad sedan hade bara 39 elever sökt till det nya skolåret som börjar om en dryg vecka. En massiv marknadsföringskampanj har gett ytterligare 30 elever. Johan Bauer erbjuder i år tre olika linjer i Övik, it,i t-media och entreprenärsprogrammet. Det sistnämnda med väldigt få elever men ändå något som kommit för att stanna enligt Mikael Nordlund, v.d för Novum kompetens och datautveckling som driver John Bauer gymnasierna i norra Sverige.

Nu blir det 70 elever på skolan och det är precis den gräns som skolan satt för att vara kvar.

En av orsakerna till elevbortfallet är att Örnsköldsvik har en bra kommunal skola, det säger Mikael Nordlund. v.d för Novum kompetens och datautveckling som driver John Bauer gymnasierna i norra Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".