Ljusa tider för trähustillverkare i länet

Länets två stora trähustillverkare växer så det knakar just nu. Sidensjöhus i Sidensjö med 55 anställda har sjudubblat sin omsättning de fem senaste åren och nu kan det bli aktuellt med både nyanställningar och skiftgång på företaget. Även Skidstahus i Ullånger med 30 anställda växer. Två nya tillverkningslinjer har kommit till och nu satsar företaget på att etablera sig i Göteborg

De två trähustillverkarna i området Skidstahus i Ullånger och Sidensjöhus i Sidensjö gör tillsammans 150 normalstora villor på ett år, Skidstahus dessutom 50 fritidshus. Sidensjöhus är tre gånger så stor i omsättning, företaget har de fem senaste åren sjudubblat sin omsättning, från 19 till 128 miljoner kronor. 55 anställda och det blir av allt att döma ännu fler.

Peter Kaven som är försäljningschef säger att företaget just nu funderar på att införa skiftgång för att klara av beställningarna. Skidstahus har just byggt ut med bl.a. två nya tillverkningslinjer.

Och husen går nästan uteslutande till Mälardalen. Skidstahus söker sig nu också mot västkusten och öppnar i dagarna ett visningshus i Göteborg plus att man förstärker säljkåren.

Både Peter Kaven på Sidensjöhus och Leif Svanholm, vd på Skidstahus anger den låga räntan som en bidragande orsak till säljframgångarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista