Örnsköldsvik

Över fem miljoner i back för Modo

1:26 min

Modo Hockey gjorde en förlust på 5,2 miljoner kronor för säsongen 2010/2011. Förlusten tillskrivs dels värvningarna av fyra nya spelare mitt under säsongen, dels också minskade publikintäkter på fyra miljoner kronor.

Förlusten förklaras främst med två saker. Ökade kostnader för A-laget. Fyra nya spelare kom till Modo under pågående säsong. Till en kostnad av ungefär fem miljoner kronor enligt uppgift.

Men även minskade publikintäkter är en del av orsaken. 224 personer lägre snittsiffra gav en förlust på fyra miljoner kronor jämfört med budget.

I det kvalspel som Modo hamnade i blev det till slut en nettovist på 1 miljon kronor.

I och med årets resultat har Modo minskat sitt egna kaptital till att vara drygt 10 miljoner kronor.

Omsättningen ökade med fem miljoner kronor till 125,4 miljoner kronor.

--Årets resultat får inga följder på sporten, säger Anders Trollsås, v.d. Markus Näslund och Peter Forsberg kommer att få samma pengar som tidigare år att handla spelare för. Däremot står det fullständigt klart att vi måste producera fler egna spelare som kan ta plats i A-lagstruppen, säger Trollsås.

Det här innebär att Modo A-lagsverksamhet kommer att kosta runt 40 miljoner även den kommande säsongen. Inga uppsägningar är aktuella inom föreningen enligt Anders Trollsås.

--Vi är många föreningar som sitter i samma båt, säger Trollsås. Så här kan vi inte fortsätta, vi måste bli bättre på att få in sponsorpengar till vår verksamhet. Och går det bra sportsligt så kommer ju också publiken.

Modo har gjort en affärsplan för de fyra kommande säsongerna. Där står det bl.a. att Modo hockey har som mål att vinna SM guld senast 2014.