Fastighetsskötaren Charles Karlsson, vid den nu omgjorda lekplatsen. Foto: Sofia Johansson
Timrå

Lekstuga togs bort efter sniffning

1:35 min

En lekstuga har tagits bort i en lekpark på Bovägen i Timrå. Detta på grund av att den använts som tillhåll för ungdomar som sniffat doftspray, enligt Charles Karlsson, som är fastighetsskötare på området.

– Jag gick ju hit då och tittade hur det såg ut, och då låg det platspåsar här då som de har använt och sprayat i, så det såg ut som en vit mjölk i de här påsarna som de trär över huvudet och sniffar, säger Charles Karlsson, fastighetsskötare.

Enligt polisen i Timrå har man kartlagt ungdomsgäng på mellan 10-15 personer som sniffat luftfräschare under sommaren.

– Det är direkt livsfarligt, på cirka 3-5 inandningar så är du kraftigt berusad. Det ger hallucinationer och det kan ge plötslig död. Det blir en syrebrist i hjärnan som kan slå ut kroppsfunktioner, säger Peter Wickberg, tillförordnad närpolischef i Timrå.

Den nu borttagna lekstugan på Bovägen har varit ett av tillhållen där sniffningen skett. Och det är en av anledningarna till varför man tagit bort den.

– Ungar kunde gömma sig i den och leva lite tusan, som de har gjort. Det är fruktansvärt, ungar som är 13, 14, 15 år ska hålla på på det där viset. De förstör ju både hälsa och kanske livet och allting, säger Charles Karlsson, fastighetsskötare.

Och Peter Wickberg som är tillförordnad närpolischef i Timrå berömmer insatsen att ta bort lekstugan.

– Styrelsen tog beslutet att riva den här lekstugan för att det inte ska hända igen. Och det är ett otroligt starkt engagemang i den här sakfrågan och jag är tacksam för att de har gjort det. Det är ett ställe mindre att sitta, säger Peter Wickberg, tillförordnad närpolischef i Timrå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista