Kramfors

Föräldrar träffade politiker angående skolnedläggningar

1:20 min

”Skjut upp beslutet när det gäller skolnedläggningar i Höga Kusten och skaffa ett bättre beslutsunderlag”. Den vädjan kom i går kväll när oroliga föräldrar mötte delar av BKU; Barn-Kultur & Ungdomsnämnden i Kramfors.

Nämnden ska enligt planerna komma med ett beslut den 12 oktober och tjänstemannaförslaget innebär att skolorna i Torrom, Lugnvik och Docksta läggs ned.

Föräldrarnas vädjan fick stöd av BKU:s moderate ledamot Mikael Steger:

– Jag delar den uppfattningen, det som kanske är den största bristen är att det finns för lite olika förslag. Man har alltså inte tittat på helheten, och i en konsekvensanalys måste man titta på hela familjesituationen, det handlar ju inte bara om barnet, utan hur skolan fungerar i en hel familj, säger Mikael Steger, BKU:S moderate ungdomsledamot.

Även Jan Mellander, socialdemokratisk ledamot i BKU nämnden i Kramfors, lyssnade på vad föräldrarna hade att säga.

– Vi är ute nu i de här grupperingar för att samla in fakta och information och lyssna som i kväll, och ta med oss det i vår beslutsprocess, säger Jan Mellander, socialdemokratisk ledamot i BKU nämnden i Kramfors, med i går kväll när nämnden träffade oroliga föräldrar i Norrfällsviken.

Tycker du att nämnden är redo nu att ta ett beslut i den här frågan?

– Det tycker jag att det är för tidigt att säga, vi har tid på oss fortfarande, det får jag återkomma med, säger Jan Mellander, socialdemokratisk ledamot i BKU nämnden i Kramfors.

Ett sådant här möte där du möter oroliga föräldrar, vad ger det dig som ledamot i BKU nämnden?

– Väldigt mycket, att lyssna på deras synpunkter, att oss till det. Det är en viktig del i den demokratiska processen, säger Jan Mellander.

Är du klar med ditt beslut?

– Absolut inte, den här veckan är jag ute fyra kvällar, och nästa vecka är jag ute fyra kvällar, för att samla in all fakta, för att bli trygg i ett framtida positivt beslut för Kramfors kommun, säger Jan Mellander, socialdemokratisk ledamot i BKU nämnden i Kramfors.

Läs tidigare publiceringar: