Christer Ersson, VD för bolaget Norra Kajen Exploatering. Foto: Sofia Johansson/SR
Sundsvall

Redo att riva vid Norra Kajen

Christer Ersson, VD för Norra Kajen Exploatering Rivning av Norra Kajen
1:29 min

Efter förseningar kommer nu rivningarna vid Norra Kajen, i Sundsvall, starta i september. Och det stora projektet kommer att ge nya arbetstillfällen. Detta enligt Christer Ersson, VD för bolaget Norra Kajen Exploatering AB, som håller i projektet.

Industriområdena vid Norra Kajen ska ge plats för en ny stadsdel med bostadsområden och kommersiella lokaler. Både rivning och bygge var planerat att börja för ett och ett halvt år sedan, men tidsplanen har inte gått att hålla.

– Det första som vi gör nu är att börja riva de gamla fastigheterna för att kunna släppa fram byggherrarna.

Vår ambition var att komma igång redan för två, ett och ett halvt år sedan ungefär, med rivningen och byggnationer. Men planarbetet har tagit längre tid än vad vi hade räknat med. Nu är vi igång i alla fall, säger Christer Ersson. Han räknar med att de första husen kommer stå klara för inflyttning 2013.

Vilka som ska riva husen som står på området kommer handlas upp under september. Och arbetskraft kommer att behövas, enligt Christer Ersson.

– Vi ska ju bygga om marken här till en ny stadsdel och dessutom kommer de som bygger husen anställas för att bygga hus. Så det kommer att bli nya arbetstillfällen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".