Kramfors

Gymnasieelever ger välgörenhetskonsert

0:58 min

Den nionde november blir det Charity Show, välgörenhetskonsert till förmån för barncancerföreningen, på Kramfors  Folkets park. Arrangörer är två gymnasieelever från Ådalsskolan.

Linn Mellander och Pontus Larsson har uppträtt som duo ganska länge. Så när det var dags för det projektarbete som alla gymnasieelver ska göra så var det inte så svårt att komma på idén:

– Jag sa till Linn att vi kanske ska göra en konsert och sen kom hon på idén att vi skulle göra den till förmån för Barncancerföreningen norra i Umeå.

Linns lillebror Isak dog i cancer bara tio år gammal för ungefär sex år sedan.  Han fick en hjärntumör och förloppet blev hastigt. Linn var tolv år när hennes lillebror gick bort och hon minns tiden på sjukhuset:

-- Vi fick bra hjälp men det kan nog hända att man glömmer bort resten av familjen och andra runt omkring. De behöver också hjälp.  

– Jag fick gå i skola från sjukhuset och det var bra för mig att få hålla igång och göra nånting. Mamma och pappa fick väl prata med nån, jag vet inte precis hur det var, jag kommer inte ihåg allting men jag tyckte vi togs bra omhand och jag hoppas att andra familjer i liknande situationer också ska få hjälp.

Barncancerföreningen hjälper familjerna medan barncancerfonden ägnar sig mest åt att stötta forskningen, förklarar Linn.

Alla biljettintäkter från konserten den 9:e november på Folkets Park i Kramfors kommer att gå oavkortat till föreningen som också skickar en informatör som ska prata vid konserten.

Det blir totalt tre konserter samma dag, två för skolelever i Kramfors och en för allmänheten.

– Vi kommer att spela både egna låtar och andras. Man kommer att känna igen sig i mycket, säger Linn. Förutom Linn och Pontus blir det fler musiker på scen.