Västernorrland

Läkaren försökte köpa sex för droger

1:14 min

Nu framkommer nya uppgifter om den distrikstsläkare som granskas av Socialstyrelsen efter att han skickat foton och sms med sexuell innebörd till kvinnliga patienter. Enligt de nya uppgifterna har han även skickat mejl till kvinnliga patienter med missbruksproblem som han erbjudit droger mot olika sextjänster.

Det är tidningen Norrbottenskuriren som säger sig ha tagit del av mejl där läkaren erbjuder tramadol, sobril och andra droger till en kvinnlig patient och hennes väninna i utbyte för sex.  Det ska ha hänt 2009 då läkaren arbetade  på en vårdcentral i Luleå

Han erbjuder drogerna mot "gemensam tid...mys...slick och sug...kanske mer". "Om du inte vill det...helt ok...men då blir det inga smärtstillande heller", skriver han i sina mejl, enligt Norrbottenskuriren.

Efter att ha fått sparken från landstinget i Norrbotten fick mannen via bemanningsföretag bl a jobb som stafettläkare våren 2010 på tre vårdcentraler i Ångermanland, i  Örnsköldsvik, Domsjö och Härnösand.

Primärvårdsdirektör Lennart Moberg fick i våras via Radio Västernorrland veta om läkarens bakgrund. Lennart Moberg var då mycket upprörd och ansåg att bemanningsföretaget hade gjort fel som inte upptäckt att han utreddes av Socialstyrelsen för allvarliga anklagelser.

Landstignet Västernorrland lät också kontrollera samtliga patientjournaler och -kontakter som läkaren haft här i länet har inte hittat något anmärkningsvärt.

Utredningen mot läkaren pågår fortfarande trots att det gått långt över ett år sedan anmälan gjordes. Radio Västernorrland talade med utredaren så sent som i förra veckan. Men enligt Norrbottenskuriren har Socialstyrelsen alltså missat försöken till sexköp i sin utredning.

Läkarn har kvar sin legitimation och arbetar enligt uppift för tillfället vid en vårdcentral i Västerbotten.

Tidigare publicerat om fallet: