Kramfors

Ny het strid om kommunala pengar

Peter Carlstedt, kommunchef i Kramfors
1:26 min

En ny strid mellan Kramfors tätort och Höga Kusten området är under uppsegling.

Just nu håller en intensiv skoldebatt med flera nedläggningshotade skolor i potten på att avslutas och då rullar en ny miljondebatt igång.

Den här gången handlar det om upprustningen av Kramfors IP och en planerad fotbollshall i Ullånger.

Det finns ett färdigt förslag gällande upprustningen av Kramfors IP. Med konstgräs, nya löparbanor och satsning på funktionshindrade. En förstudie ska visas upp för länsstyrelsen den 10 december. Total kostnad: 50 miljoner varav Kramfors kommun förväntas stå för halva kostnaden, d.v.s. 25 miljoner.

Samtidigt har det sedan en tid tillbaka planerats för en fotbollshall i Ullånger. Med SUIF (Salsåker-Ullångers IF) som drivande förening. Kostnad: 6 miljoner kronor varav tre miljoner i kommunalt bidrag.

Det här ärendet brådskar, ett beslut måste komma under november annars faller att stort bidrag från UEFA och svenska fotbollförbundet.

-Dom här kommunala pengarna finns inte idag, säger Peter Carlstedt, kommunchef i Kramfors. Kommunens rersultat visar negativa siffror, bara omsorgsnämnden har flaggat för ett stort underskott.

Vad innebär det, kan SUIF skrinlägga sina planer på en fotbollshall?

-Nja, vi ska verkligen försöka att hitta dom här tre miljonerna även om jag idag inte vet var vi ska hämta dessa, säger Peter Carlstedt.

Vad händer nu närmast?

-Vi ska titta på frågan partivis på måndag i samband med fullmäktige.

Och upprustningen av Kramfors IP?

-Finns inte i budget för nästa år och vad som händer sedan vet jag inte, säger Peter Carlstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".