Sollefteå

Sollefteåbo till Indien för att studera sjukhus

Annika Sundbom Åström: ”Jag är intresserad av sjukvård”
1:12 min

Sollefteåbon Annika Sundbom Åström ska resa till Indien för att studera landets sjukhus. Bakom resan står organisationen Rotary som bland annat anordnar yrkesutbyten mellan länder.

- Jag vill se på sjukvårdsutvecklingen i Indien och se vad jag kan ta med mig därifrån, säger Annika Sundbom Åström.

Annika Sundbom Åström har själv en bakgrund som sjuksköterska men driver nu ett eget företag som ledarutvecklare. Men intresset för sjukvård lever kvar, så när hon fick möjlighet att delta vid ett yrkesutbyte valde hon att titta närmare på Indiens sjukvård.

I Indien har de klassiska västerländska sjukhusen och natursjukhusen samma värde. På natursjukhusen finns inga läkemedel utan där använder man alternativ medicin.

- Nu har de börjat integrera alternativ medicin i akutsjukvård. De bygger ihop sjukvården. Den utvecklingen är jag intresserad av, säger Annika Sundbom Åström.

Hon tror att Sverige och Västernorrland kan lära sig en del av Indien:

- I Indien har de bibehållit den gamla kunskapen om kroppens egen läkningsförmåga. Här i Sverige finns också den kunskapen men har inte samma dignitet, säger Annika Sundbom Åström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".