Många skolungdomar hade samlats på torget i Kramfors vid lunchtid. Foto: Lennart Sundwall
Kramfors

Nya protester mot skolnedläggningar

Rasmus Hansen: Ingen har pratat med oss
1:20 min

Protesterna mot skolnedläggningarna i Höga Kusten och Ådalen fortsätter. Idag vid lunchtid samlades ett stort antal skollediga ungdomar från stora delar av kommunen. Det handlade väldigt mycket om politikernas ansvar.

 - De har ju inte pratat med oss. Och det är oss det berör, sa  Rasmus Hansen som är ordförande i elevrådet på skolan i Ytterlännäs. En av skolorna som ska läggas ned enligt nämnden.

- Politikerna säger att det inte finns pengar att lägga på våra skolor. Och så ska kommunen lägga ned 25 miljoner på att rusta upp Kramfors IP: Är idrotten viktigare än skolan frågade sig Rasmus?

Flera av politikerna gick upp på det provisoriska podiet och förklarade hur de olika partierna såg på beslutet i nämnden.

- Det är mycket känslor när det handlar om skolnedläggningar, säger Micael Melander, socialdemokratiskt kommunalråd.

- Men BKU-nämnden har lagt fram hur man ska ha det i framtiden för att pengarna ska räcka och jag har svårt att tro att det ska bli något annat utfall i fullmäktige i slutet av november.

Lennart Sundwall
lennart.sundwall@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".