-- Vi vill ha Lugnviksskolan protesterade eleverna när beslutet om nedläggning togs i BKU-nämnden. Idag togs ännu ett steg mot nedläggning när kommunstyrelsen fattade kommunstyrelsen samma beslut. Foto Ulla Öhman
Kramfors

Ett steg närmare skolnedläggningar

Alldeles nyss beslutade kommunstyrelsen i Kramfors att fyra skolor ska läggas ner och det blir också förslaget som nu skickas vidare till kommunfullmäktige för ett slutgiltigt beslut om två veckor.

Majoriteten i Kramfors vidhåller alltså sitt förslag om att lägga ner fyra skolor.
Det är skolorna i Lugnvik och Docksta, samt högstadieskolorna i Bollstabruk och Herrskog som nu även är klubbade för nedläggning i  kommunstyrelsen.

Det hade väckts en del hopp på några orter när Miljöpartiet i natt via ett pressmeddelande meddelade att man var med på nedläggning i Lugnvik och Docksta men att man ville fortsätta utreda högstadierna vidare.

– Men Miljöpartiets ställningstagande kommer för sent för att det ska hinna diskuteras och det förändrar inte Socialdemokraternas inställning, säger kommunalrådet Michael Melander (S).

Han hoppas nu att beslut ska kunna fattas i kommunfullmäktige om knappa två veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".