11-åring hotade skolkamrat med kniv

En 11-årig pojke på en skola i Härnösand har polisanmälts för försök till grov misshandel efter att ha hotat en skolkamrat med morakniv.

Pojken hade med sig en morakniv till skolan i måndags. På en rast skulle han visa den för en jämnårig kamrat och dom lämnade skolgården. De blev osams och det slutade med att han i stället drog kniv mot klasskamraten. En förbipasserande äldre man såg det hela och ingrep. Han tog ifrån pojken kniven och förde honom tillbaka till skolan.

Skolan beslutade sedan vid ett möte med föräldrarna och soicialtjänsten att händelsen skulle polisanmälas. Dels för att man är skyldig att anmäla begågna brott på skolan men också för att man vill markera att händelsen inte är acceptabel.

Från polisens sida kommer man inte att gå vidare med någon brottsutredning men närpolisen kommer att vara delaktig i det efterspel skolan, socialtjänsten och föräldrarna också är inblandade i.

- Båda pojkarna är mycket ångerfulla och vet att det här var fel, säger skolans rektor. Särskilt pojken som hade kniv med sig ångrar det hela.

Dom inblandade myndigheterna och föräldrarna kommer att ha flera inplanerade möten där händelsen följs upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".