Knarket såldes på flyktingförläggningen i Ånge - kommunens fältassistenter var aldrig där

Tre personer i den stora haschliga som just nu åtalas i Östersund har haft sin bas i Migrationsverkets mottagning i Ånge. Och både migrationsverket och socialtjänsten har känt till att narkotika funnits på anläggningen, men ingen av dem har ansett sig kunna göra något.

En del av narkotikan som hanterades på mottagningen ska ha sålts vidare till Östersund, en del direkt till andra asylsökande. Men trots att både migrationsverket och socialtjänsten kände till drogerna på flyktingförläggningen, har ingen ingripit. 

Gun-Britt Magnusson är chef för individ och familjeomsorgen i Ånge säger till radio västernorrland att man ansåg det här vara en fråga för polisen.

Kommunens fältassistenter har enligt Gun-Britt Magnusson sällan eller aldrig haft någon kontakt med ungdomarna på förläggningen, trots att man alltså vet att det förekommit droger där, och trots att kommunen enligt lagen har samma ansvar mot aylsökande barn och ungdomar som mot andra barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".