Västernorrland

Fortsatta problem efter ovädret

1:22 min

Ovädret i fredags ställer fortfarande till problem. Runt 300 av Vattenfalls kunder var vid lunch-tid fortfarande utan ström. På Strängbetong i Långviksmon i Örnsköldsviks kommun satt de anställda inne i lunchrummet med jackor på.

– Det är mörkt och kallt här inne. Det börjar väl krya ner på mot 12 grader, säger Lars Berglund som jobbar på fabriken.

Helgen har varit mörk och kall för många i byarna runt om Örnsköldsvik och Sollefteå kommuner. I Hemling, utanför Örnsköldsvik, bor Lasse Jonsson. Han var strömlös i nästan två dygn och fick tillbaka strömmen igår kväll:

– Allt var kaos. Vi har i och för sig kunnat elda lite, men det var tur att det inte var jättekallt i helgen, säger han.

När det var som kallast hade Lasse Jonsson mellan 14-15 grader inomhus.

– Man blir ju förbannad. De kan väl gräva ner kabeln så vi inte behöver vara med och det här igen, säger han.

Berit Hansson i Svedje, en mil utanför Björna, var utan ström i över två dygn och hade 13 grader inne när det var som kallast.

– Det kändes som att jag skulle frysa ihjäl, säger hon.

Berit Hansson säger att det var svårt att hålla värmen.

– Jag klädde på mig mycket kläder och satt med en filt runt mig. Till och med katten tyckte att det var kallt, säger hon.

Mer om ovädret

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista