Västernorrland

Elvy Söderström hyllar Stefan Löfven

1:39 min

Under torsdagen stod det klart att Stefan Löfven med rötter i Ångermanland föreslås bli ny partiledare för Socialdemokraterna.

Elvy Söderström är kommunalråd i Örnsköldsvik och sitter i Socialdemokraternas verkställande utskott som på fredagen klockan 12 ska utse Stefan Löfven som ny partiledare.

– Vi i verkställande utskottet har tillsammans arbetat och kommit fram till denna lösning som känns helt fantastisk, säger Elvy Söderström.

Kan man säga att Stefan Löfven var din kandidat?
– Ja, det kan man verkligen säga. Det har det varit tidigare också. Vi som är i från Örnsköldsvik och Västernorrland har ju förmånen att känna Stefan ännu djupare än många andra, men nu kommer ännu fler att få del av honom och jag är övertygad över att man kommer gilla Stefan.

Julholts misstag förklarades ofta bristande erfarenhet av politik på toppnivå, men Löfven sitter inte ens riksdagen. Finns det inte risk för nya nybörjartabbar?
– Jag ser det som så att ibland kan det vara alldeles perfekt att inte ha allt, för då kan man våga att göra det som är rätt och riktigt nu.

Kommer du att ingå i hans närmaste krets?
– Jag är en av hans kompisar och vi sitter tillsammans i verkställande utskottet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista