Ledande moderater i Härnösand hoppar av efter intern strid


Tre toppnamn inom moderaterna i Härnösand lämnar kommunfullmäktige efter en intern strid.

Rolf Larsson som är gruppledare i kommunfullmäktige säjer att det är en förtroendefråga. Partigruppens styrelse i Härnösand ger fortsatt förtroende åt J G Christer Andersson och därför kan Rolf Larsson inte fortsätta.

JG Christer Andersson gav i fjol på en privat fest en örfil åt en kvinlig partikollega. Fallet kom aldrig till domstol, eftersom han accepterade ett strafföreläggande.

Många har tyckt att JG Christer Andersson därefter borde ha lämnat sina uppdrag inom kommunen och landstinget, men det har han valt att inte göra, och han har också fortsatt förtroende både från Härnösands partistyrelse och från landstingsgruppen.

Rolf Larsson säger att örfilen var droppen som kom bägaren att rinna över.

Dom två andra som lämnar sina uppdrag är Jan Brännholm, vice gruppledare, och Jeanette Gustavsson, sekreterare. Hon säger att hon lämnar sina uppdrag av personliga skäl. Jan Brännholm beskriver det hela som en process där JG Christer Andersson och händelserna kring örfilen var det som avgjorde. Han har valt att lämna inte bara kommunfullmäktige utan hela partiet. Han har inte längre några uppdrag i politiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".