Just nu

Timrå

Fortfarande tufft för Timrå IK

1:51 min

Timrå IK blev klara för elitserien igår men klubben har fortfarande problem med ekonomin. I måndags betalade klubben in över 3,5 miljoner in till skatteverket men fortfarande finns leverantörsskulder på över två miljoner kronor.

Maria Jacobsson på Kronofogdemyndigheten säger att den skuld till Skatteverket på omkring 2,5 kronor som skulle vara betald den 4 mars är betald, där återstår en rest på 16 kronor som är en räntereglering.

En ny skatteskuld kom in i måndags till Kronofogden på runt 3,6 miljoner kronor och som ska vara betald senast den 17 april.

Men den betaldes i måndags enligt klubbdirektör Lars Norlander .

Hos Kronofogden finns tre stycken ansökningar om betalningsföreläggande, som alltså ska betalas eller överklagas.

Dom är på strax över 30 000 kronor totalt, enligt Maria Jacobsson.

När det gäller leverantörskulder så har Timrå IK skulder på ca 2 miljoner kronor enligt klubbdirektör Lars Norlander.

När nu Timrå IK säkrat ett elitseriekontrakt - så betyder det intäkter enligt media avtalet på 27 miljoner kronor men även ett extra tillskott på 1,2 miljoner kronor i kvalserien.

När det gäller det egna kapitalet hos Timrå IK så är det bara årsbokslutet från april förra året som dom kan hänvisa till och det landade på plus 1,9 miljoner kronor

I Modo däremot ser det ut att bli ett nära nog nollresultat i år, några hundratusen plus eller minus, slutsumman är ännu inte klar.