elitserien

Timrås sportchef: Det blir ingen dyr förstafemma

1:05 min

Timrå IK räddade sig kvar i elitserien – trots både ekonomiska och sportsliga problem. Men nästa säsong blir även den en prövning.

Timrå är fortfarande ett elitserielag, det blev klart på tisdagskvällen när laget hemmabesegrade Leksand med 4-2 i kvalseriens nästa sista omgång.

Säsongen har kantats av problem – både på isen och utanför. Ekonomiskt har det varit tufft för klubben, som har tvingats vända sig till kommunen för hjälp. Ekonomin ska dock snart vara i balans, enligt Timrås ordörande Christer Ericson.

– Ja. absolut. Ingen tvekan om det. Vi ser över hela organisationen naturligtvis, vi är optimister men naturligtvis är det ett tufft arbete, säger Ericson till Radiosporten.

Men några pengar till dyra stjärnvärvningar inför nästa säsong, det finns det inte.

– Det kommer att bli en tufff resa för oss. Och det kan jag säga, alla som tror att vi ska köpa in en förstafemma med jättemycket pengar, det kommer vi inte att göra, säger sportchef Kent Norberg till Radiosporten och tillägger:

– Jag tror att man måste anpassa verksamheten efter den klubb man är i. Vi måste hitta vår nisch och jobba efter den.

Den sista och betydelselösa omgången av kvalserien kommer att spelas som planerat under Långfredagen. Anledningen är att hockeyförbundet vill få fram en trea och fyra i serien om det skulle hända något med Timrå och/eller Rögle.

I den sista omgången möter Timrå Bofors Karlskoga på bortais, Leksand gästas av Örebro och Rögle ställs mot Djurgården.

Christer Jonasson
christer.jonasson@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se