Sundsvall

Stöde hetast på skolwebben

1:12 min

Stöde skola toppar debattlistan på kommunens hemsida.

Nu är snart hela arbetet med förslagen till lokalförsörjningsplaner för skolområdena inom Sundsvalls kommun avslutat. Bara ett av förslagen är fortfarande öppet för kommentarer och synpunkter på webben - och det gäller Njurunda skolområde.

Och här är frågan öppen på kommunens hemsida fram till och med onsdag denna vecka.

Det finns förstås fler sätt att försöka få politikerna att fatta de beslut man vill ha, via brev, mail, möten och diskussioner av olika slag. Men diskussionen på hemsidan är redan avslutad för de flesta skolområdena, i Njurunda på onsdag.

Om nu debatten på internet kan användas som måttstock för hur stort engagemanget är för olika skolor så toppar högstadiet på Stöde skola. Där kunde föräldrarna verkligen inte tänka sig att skicka barnen till Matfors skola. 71 inlägg av olika slag på webbsidan och det verkar ju ha gett resultat. I det reviderade förslag som presenterats blir högstadiet kvar i Stöde.

Tvåa på engagemangslistan kommer Kyrkskolan på Alnö, kommunens äldsta 144 år i år. Där finns ett 15-tal synpunkter alltfrån att skolan borde bevaras till att det blir fint med ett nybygge med skola och dagis.

I övrigt handlar det om enstaka inlägg när det gäller olika skolenheter.

Det behöver ju inte betyde mindre engagemang. Webben kanske ännu inte hunnit bli det stora debattforumet.

Stig Edfast
stig.edfast@sverigesradio.se