Kent Norberg, sportchef i Timrå IK
Timrå

Timrå IK satsar på unga spelare

Nu är det klart. Backarna Robin Persson och Nils Bäckström samt forwarden Robin Sterner har skrivit på kontrakt med Timrå IK. Perssons och Sterners kontrakt sträcker sig över två säsonger medan Bäckströms gäller kommande säsongen.

Robin Persson är en 26-årig back som de senaste säsongerna har tillhört Linköpings HC. Timrås sportchef Kent Norberg beskriver honom som en allroundback med elitserierutin.
– Han kommer att tillföra stabilitet i försvarsspelet, säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

25-årige Nils Bäckström draftades 2004 av Detroit Red Wings men fick aldrig chansen att spela i NHL. De senaste två säsongerna har han spelat i finska klubben Ilves.
– Det är en back vi tror mycket på, med mycket bra karaktär både på och vid sidan av isen och det skall bli intressant att se honom i Elitserien kommande säsong, säger Kent Norberg.

Robin Sterner, 22-år, vann SM-guld säsongen 2010-2011 med Färjestad. Senaste säsongen spelade han både i Färjestad och på lån till Örebro.

– En spelare som vi ville ha hit redan förra säsongen men vi är glada att allt gått i lås nu istället. Det är en spelare med stor utvecklingspotential som jag tror mycket på, säger Kent Norberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".