Ingen vanlig skoldag i Bjästa

Det blev ingen vanlig skoldag för eleverna på Bjästaskolan idag. Eleverna samlades istället i Nätra kyrka för att bearbeta sorgen efter sin kompis som dog i en trafikolycka igåreftermiddag.

Pojken, 13 år gammal, omkom i samband med en trafikolycka mellan Bjästa och Sidensjö i måndags eftermiddag. När eleverna kom till Bjästaskolan i morse samlades klasserna i respektive klassrum. Lärarna berättade om olyckan och det tändes ljus i klassrummen. Därefter promenerade eleverna till Nätra Kyrka. Med hjälp av bl.a. komminister Lennart Kempe och församlingspedagog Eva Larsmark fortsatte det tunga sorgearbetet.

-Krisgruppen samlades redan igårkväll på ungdomgården Hålan i Bjästa, säger Eva Larsmark. Många ungdomar kom för att man kände behov av att prata.

-Den här morronen har eleverna suttit i små grupper i kyrkan och pratat. Eleverna har tänt ljus och vi vuxna har varit där som ett stöd i första hand.

Eleverna gick sedan tillbaka till skolan. Dock blir det inget ordinarie skolarbete den här tisdan.

-Det här måste få ta den tid det tar, säger rektor Ulla Rock’sen. Eleverna finns i skolan men vi har lagt det ordinarie skolarbetet åt sidan.