Per Larsmark och kyrkomusiker Lena Bagge-Lindström är både överens om att det var självklart att församlingen skulle gå in och se till att det blev en bensinmack på Nordingråvallen. Foto: Lennart Sundwall
Kramfors

Bygden som får en kyrklig bensinmack

0:44 min

Nordingrå församling går in med både personal och 50 000 kronor för att det återigen ska bli en bensinmack på Nordingråvallen.

I midsommarhelgen ska macken invigas och enligt kyrkoherde Per Larsmark var det en självklarhet för kyrkan att gå in och se till att Nordingråborna får tillbaka den sedan flera år nedlagda bensinmacken.

Nordingrå församling har en central roll när det står klart att det återigen kommer en bensinmack på Nordingråvallen. Församlingen har gått in med 50 000 kronor för att macken ska bli verklighet. Dessutom ställer församlingen upp och fixar snöskottning och städningen kring macken.

– Det var självklart för församlingen att ställa upp säger Per Larsmark, nytillträdd kyrkoherde i församlingen.

De hoppas att det här kan vara ett sätt att stoppa utflyttningen från Nordingrå. Macken är mycket efterlängtad. Tre företagare på orten och församlingen har tillsammans gått in ekonomiskt. Bensinmacken ska öppna runt midsommarhelgen och lite symboliskt hamnar den som närmaste granne med den gamla kyrkoruinen. Nordingråborna har under flera år fått leva utan bensinmack sedan den gamla anläggningen lades ned.

– Förutom ett aktiekapital kommer vi också att ställa upp med vår personal som ska se till att hålla snyggt runt anläggningen, säger Per Larsmark. Den nya kyrjkoherden har själv fått erfara det faktum att en mack är efterlängtad i Nordingrå.

– Jag var på väg hem från Ullånger och hade väl hunnit halvvägs när jag kom på att bensinen var på väg att ta slut. Vad fick jag göra? Jo vända om till Ullånger för att tanka, säger Per Larsmark avslutningsvis.

Mer om macken

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista