Polishuset i Sundsvall. Foto:Matilda Jansson
Västernorrland

Två anhållna för våldtäkt mot barn

En man i 75-årsåldern och en 17-årig pojke från Sundsvalls kommun är anhållna misstänkta för sexuella övergrepp på en pojke som är under 15 år. Ytterligare två pojkar är misstänkta för inblandning i händelsen men är släppta på fri fot, den yngsta är bara 13 år.

Åklagaren Jens Göransson säger att brottsrubriceringen är grov våldtäkt mot barn, i och med att det varit flera gärningsmän och att de ska ha hållit fast brottsoffret.

De fyra misstänkta personerna hämtades till förhör i tisdags och då anhölls tre av dem. En av de som åklagaren kallar huvudgärningsmännen, är bara 13 år och släpptes direkt på fri fot. När det gäller honom måste man göra en separat utredning enligt Lagen om unga lagöverträdare eftersom han inte är straffskyldig, enligt åklagaren.

Den andre huvudgärningsmannen är en 17-årig pojke som åklagaren tänker begära häktad under torsdagen.

På onsdagen släpptes en av de tre anhållna, en tonårspojke som misstänks för medhjälp till grov våldtäkt. Också den 75-årige mannen är misstänkt för medhjälp.

Det hela ska ha hänt i den 75-årige mannens bostad för omkring en månad sedan och uppgifterna kom fram i samband med en annan brottsutredning.

– Brottsoffret har alltså själv inte gjort polisanmälan, säger Jens Göransson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista