Misstankar sen länge mot 76-åringen

I området där mannen bor har det länge funnits en oro för vad som egentligen försigår i mannens lägenhet. 76-åringen har under flera år varit engagerad på orten, och försökt hjälpa ungdomar på olika vis. Men på fritidsgården i området har man reagerat på mannens intresse för ungdomar.

– Vi har träffat den här mannen. Han har varit och presenterat sig för personalen. Han har uppträtt på ett väldigt konstigt och udda sätt. Han har berättat att han brukar massera pojkars fötter. Han har gett ett väldigt udda intryck, säger föreståndaren för fritidsgården i området.

Både polis och socialtjänst har känt till att mannens lägenhet har varit något av en samlingsplats för ungdomar, men det har inte förkommit tydliga uppgifter om att det skulle förekommit nått brottsligt i lägenheten, det säger Annika Backström som är chef för individ- och familjeomsorgen i Sundsvall:

– Det har mera varit det här att det varit alternativt tillhåll med bristande vuxeninsyn. Det har vi och föräldrar reagerat på, att man inte har kontroll på sin ungdomar, vilka de möter och vad de gör.

Men det har inte varit tillräckligt för att ni ska agera?

– Socialtjänsten kan inte agera för att stänga någons hem och boenden, eller förbjuda folk att vistas på olika platser. Vi ha inte kunnat agera för att stänga den här lägenheten, säger hon.

Misstankarna om grov våldtäkt har skapat stor oro och förstämning i området där mannen bor, och på fredagskvällen håller fritidsgården öppet både för barn och vuxna.

Det finns ett behov att prata om det som hänt, och föreståndaren hoppas att fler ska våga berätta, om de blivit utsatta för sexuella ofredanden

– Finns det fler offer i den här historien så vill jag att de ringer till polisen och berättar vad de varit med om. Är han en brottsling så behöver han sättas bakom lås och bom, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista