1 av 2
Sex lindrigt skadade personer blev facit efter bussolyckan. Foto: Beril Ericson/Scanpix
2 av 2
Bussen skulle från Stockholm till Sundsvall. Sex personer skadades i kraschen. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
ARLANDA

Cerisbuss med 72 passagerare välte på E4

4:42 min

En buss med 72 passagerare körde på söndagskvällen av vägen och välte sedan chauffören svimmat. Olyckan skedde på E4 mellan Stockholm och Uppsala.

Bussen kom från Värtahamnen i Stockholm där den hade hämtat upp resenärer som rest med Tallinn och Silja Line. Med stopp i Uppsala och Gävle var bussen på väg till Sundsvall.

Enligt bussbolagets vd har chauffören av oförklarliga skäl svimmat. Andrechauffören var på väg att ta över när bussen i låg hastighet åkte av vägen och välte, uppger TT.

– Det kunde gått mycket värre, säger Sten Johansson, operativ chef på räddningstjänsten som skickade katastrofberedskap.

Enligt räddningstjänsten har samtliga på bussen, som är en dubbeldäckare, klarat sig utan skador. Däremot finns det sex lindrigt skadade i de två bilar som krockade i samband med krocken.

Olyckan skedde strax norr om Arlandaavfarten på E4. Sex ambulanser skickades till platsen.

– Folk har klättrat ur bussen. Man ska inte ha hittat någon som är allvarligt skadad, men flera är chockade, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral till TT.

Benny Eriksson som är ägare av Cerisresor vars buss det handlar om, berättar att de ännu inte vet vad olyckan orsakades av.

– Jag har ännu inte pratat med chauffören, han ligger på sjukhus, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista