Mordplats. Klissberget. Foto: Sofia Forell.
Sundsvall

Mordutredning växer - en tredje man anhållen

I dag häktades två män i 30-årsåldern vid Sundsvalls tingsrätt misstänkta för mordet på en 33-årig man vid Klissberget våren 2010. Båda männen häktades på sannolika skäl, alltså den starkare misstankegraden.

De båda männen är 31 respektive 32 år gamla. 

Det var i mars 2010 som en 33-årig man anmäldes försvunnen och sedan hittades skjuten vid Klissberget strax utanför Sundsvall.

Mannen var känd som kriminell med både narkotikaffärer och våld på meritlistan. Polisen huvudspår sedan dag ett var att mordet utförts av andra kriminella i den så kallade undre världen.

Förhör med över 100 personer skedde de första månaderna efter mordet och fallet tags även upp i teveprogrammet Efterlyst.

Efter att ha visat upp övervakningsfilmer av mordoffrets bil och ett annat medföljande fordon, en Audi A3, blev tre män anhållna misstänkta för delaktighet i mordet. En av dem var en nu 32-årig man, samma man som nu också återigen är aktuell i mordutredningen tillsammans med en 31 -åring.

Båda har sedan tidigare ett gediget krimnellt förflutet till exempel med grova narkotikabrott. Männen hämtades till förhör och anhölls i fredags och idag har det hållits häktningsförhandlingar mot männen.

Den 31-årige mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för inblandning i mordet. Det innebär att bevisläget antagligen har stärkts jämfört med förra gången då de tidigare misstänkta släpptes i brist på bevis.

Utredningen om det här mordet har belagts med yppandeförbud vilket innebär att vare sig advokater eller försvarare får berätta något. Det för att utredningen är i ett mycket känsligt läge, säger åklagaren Lisa Eriksson.

– Vi kommer att fortsätta förundersökningen nu fram till åtalet ska vara inne den 28 maj, säger åklagare Lisa Eriksson.

I dag anhölls också en tredje man, en 31-åring, för inblandning i mordet.

Mer om Klissbergsmordet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista