Kanotisterna hade tur i oturen och kunde räddas av Räddningstjänsten som just nu genomför en stor katastrofövning i området. Foto: Börje Öhman/Polisen Västernorrland
Kramfors

Räddades ur sjunkande kanot

1:15 min

Strax efter klockan elva inkom ett larm till SOS att en kanot med två personer i Norafjärden i Kramfors kommun tog in vatten.

Mitt under den stora räddningsövningen som pågår vid Höga kustenbron i dag, där polis, räddningstjänst och sjöräddningen deltar, blev det skarpt läge.

En kanot, där det satt en man och kvinna i 25-årsåldern, hade börjat ta in vatten. Övningen hade precis börjat när kanoten upptäcktes, berättar polisens informationschef Börje Öhman.

– Helikoptern upptäckte fyra kanoter varav en var vattenfylld och det såg ut att vara någon form av nödläge, och de ingick inte i övningen, säger han.

En båt från Räddningstjänsten skickades ut och kunde undsätta de nedkylda personerna och föra dem till land.

– Det är kallt i vattnet, så de är ordentligt nedkylda, säger Börje Öhman. En av dem hade en kroppstemperatur på 34 grader.

Personerna är förda till Sollefteå sjukhus med ambulans.

Läs mer:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista