Christer Andersson, moderat politiker. Foto: Ulla Öhman
Västernorrland

Landstingsrevisor på dubbla stolar

Landstingsmoderaten Christer Andersson från Härnösand sitter på dubbla stolar när han som revisor granskar landstinget samtidigt som han själv får ersättning från samma landsting som partisekreterare för sitt parti.

Nu har Christer Andersson fram till på måndag på sig att lösa den här situationen.

Klart är att han inte kan fortsätta med båda uppdragen, enligt Bengt Sörlin som är gruppledare för Moderaterna i Landstinget Västernorrland.

Det är han som nu har diskuterat problemet med Christer Andersson och säger att om Christer Andersson väljer att fortsätta som revisor så måste han ge upp sitt arvode på 5000 kronor i månaden som han får för en 7 procentig deltidstjänst som en slags partisekreterare för Moderaterna i landstinget.

Frågan är om han kan tvingas lämna båda uppdragen om man kommer fram till att han varit jävig i sin roll som revisor i de ett och ett halvt år som gått sedan han började.

Christer Andersson själv vill inte interujvas innan man kommit fram till en lösning, men han säger att han inte kan avskedas som revisor eftersom han inte har gjort något brottsligt.

– Jag sitter och funderar över någon utväg på det här och ska prata med Bengt Sörlin igen på måndag, efter det kan jag kommentera frågan, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".