1 av 2
Åklagare Katarina Becker. Foto: Stig Edfast
2 av 2
Rättegången i kroghärvan hålla i tillfälliga hyrda lokaler i hamnen i Sundsvall. Foto: Stig Edfast
Sundsvall

Åklagaren begärde mer tid - igen

1:09 min

Rättegången om den stora kroghärvan, där 15 krögare står åtalade för grovt bokföringsbrott, kan dra ut ytterligare på tiden. Det efter att försvaret återigen dömt ut åklagarens tekniska bevisning.

Idag började förhören med tre män på det kassaföretag i Sundsvall, som misstänks ha hjälpt krögarna radera kvitton i sina kassapparater.

Och efter lunch begärde kammaråklagare Katarina Becker mer tid, efter att nya tekniska uppgifter förts fram av försvaret.

Under morgonen hade nämligen försvaret lagt fram nya uppgifter om det dataprogram, som ska ha använts för att radera kassauppgifter i dom åtalade krögarnas kassamaskiner.

Ett program, som enligt åtalet, krögarna ska ha fått från leverantören på en usb-sticka när de köpte sina kassapparater.

Men enligt leverantörernas försvar går det inte att se nån skillnad på det programmet, och andra helt oskyldiga datafiler, och därför har det beviset inget värde, menar de. Därför ska de tre åtalade männen på kassafirman anses oskyldiga.

Kammaråklagare Katarina Becker begärde mer tid för att gå igenom dom nya uppgifterna med skatteverkets dataexpert. Enligt tidsplanen skulle hon haft sin slutplädering i morgon, men i nuläget är det oklart om det hinns med.

Det kan innebära att rättegången, som började redan i april, och nu har slutdatumet den 1 juni, kan dra ut ännu längre på tiden.

Mer om kroghärvan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista