Örnsköldsvik / Sundsvall

Tonåringar döms för sexuella övergrepp

Två yngre män, 19 och 16 år gamla, döms för våldtäkt och sexuellt utnyttjande av tre minderåriga flickor i Örnsköldsvik i höstas.

19-åringen, som är från Örnsköldsvik, döms till fängelse i ett år för sexuellt utnyttjande av två av flickorna. Han ska dessutom betala totalt 93 000 kronor i skadestånd.

16-åringen, som är från Sundsvall, döms för att ha våldtagit den tredje flickan. Han döms till 75 timmars samhällstjänst och ska betala 41 000 kronor i skadestånd till flickan.

Båda männen döms mot sitt nekande, de hävdar bland annat att de inte visste att flickorna var under 15 år och de menar att flickorna inte gjorde tydligt motstånd.

Tingsrätten skriver i sin dom att många omständigheter gör att männen borde förstått att flickorna var under 15 och eftersom bland annat vittnesuppgifter styrker flickornas berättelser om händelserna bedöms de som trovärdiga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista