1 av 2
Fastighetsägaren Maria-Isabel Edholm är bekymrad över ungdomarnas tillvaro. Foto: Anna Ahlström
2 av 2
Krossade fönster är ett stort problem. Foto: Anna Ahlström
Sollefteå

Stort problem med vandalisering

1:38 min

De senaste veckorna har järnvägsstationen i Sollefteå utsatts för skadegörelse.

Sedan tidigare har byggnaden utsatts för en hel del klotter. Men senaste veckorna har Maria-Isabel Edholm, direktör för fastighetsbolaget som äger järnvägsstationen, mötts av krossade fönsterrutor.

I går kallades polisen till järnvägsstationen, då hade ungdomar klättrat upp på perrongtaket.

– Det är fullständigt livsfarligt, det är mindre än tre meter till högspänningsledningarna på järnvägen. Jag är jätteorolig att något ska hända, att någon ska bli ordentligt skadad, säger Maria-Isabel Edholm

Vid händelsen i går åkte polisen till järnvägsstationen och pratade med ungdomarna. Polisen säger att det varit mycket skadegörelse de senaste veckorna, och att det är något som går i perioder.

Men när de inte vet vilka som krossat fönstrena och det inte finns några vittnen är det svårt att göra så mycket mer.

Maria-Isabel Edholm är nöjd med polisens insats, de är ofta kring järnvägsstationen. Hon tror att ungdomarna måste få mer att göra och vill se att man utvecklar området kring järnvägsstationen.

– Det är inget problem att ungdomarna sitter här, men jag skulle bara önska att det fanns något för dem att göra när de sitter här, säger hon.

Vems ansvar tycker du att det är, att se till att de har något att göra?
– Det är vi företagare. Det skulle vara till stor hjälp och nytta om man fick lite hjälp av kommunen, men samtidigt kan vi inte lägga ansvar på kommunen för som fastighetsägare är ju ansvaret är ju lika mycket mitt, att försöka få hit verksamheter som gör att vi får en större genomströmning av både vuxna och ungdomar, säger Maria-Isabel Edholm.

Läs mer:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista