Kommunfullmäktige i Sundsvall kommer fatta beslut om förslaget att lägga ner fyra skolor i september. Foto: Annelie Ledin
Sundsvall

Lämnande förslag om skolnedläggningar

1:43 min

Svartvik, Nedansjö, Nyland och Korstaskolan är nu alla ett steg närmare att stänga. Skolorna är med i det förslag om nedläggning som Barn- och utbildningsnämnden i dag fattade beslut om. Följer kommunfullmäktige förslaget läggs skolorna ner nästa år.

– Sundsvalls kommunala skolverksamhet behöver dra ner på antalet skolor. Då hamnar man i slutändan i scenariet om vilka det blir och där tycker jag att vi har gjort en lång utredning under nästan ett år som är tillförlitlig, säger Annelie Luthman, (M) ordförande för Barn- och utbildningsnämnden.

Ytterligare en skola var aktuell för listan – under sammanträdet föreslog Socialdemokraterna och Vänsterpartiet att även Anungårds skola skulle avvecklas.
– Vi tänker också föreslå att Anungårds läggs ner med tanke på att den inte fungerar i dag. De finns ingen verksamhet där i dag för eleverna som finns där och för mig är det en gåta varför inte den skolan är med på listan, sa Joao Pinheiro (S) i en kommentar innan sammanträdet.

Men oppositionens förslag fick inget bifall. Nu är det upp till kommunfullmäktige att fatta beslut om förslaget i september.

Pontus Hellsén
pontus.hellsen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista