Foto: Cleis Nordfjell/Scanpix.
Härnösand

Bris utbildar i samtalsteknik

1:20 min

Hur ska man samtala med barn och ungdomar om viktiga saker i livet? Det är temat för en utbildning som BRIS; barnens rätt i samhället, håller i Härnösand idag.
Ett av de viktigaste råden är att ta sig tid.

Charlott Eriksson är Bris-ombud och har sin bakgrund inom barn- och ungdomspsykiatrin.

Idag är hon inbjuden för att tala med och utbilda   24 stycken engagerade vuxna ur gruppen ”PUSH” = Preventiv Ungdoms Samverkan Härnösand. Det är personer som i sina  yrkesroller träffar och samtalar med barn och unga.

Det handlar om  vikten av att  vuxna blir bättre på att samtala med barn och ungdomar om det som är viktigt för dem, att våga ställa de svåra frågorna och ta sig tid att verkligen lyssna på svaren.
Många barn som ringer Bris säger att deras föräldrar inte har tid att lyssna.

Och Charlott Eriksson blev väldigt glad när hon hörde om PUSH och blev inbjuden att tala inför dem:

– Vi blev så glada när vi hörde om en sån intressant grupp som arbetar med barn och ungdomar i Härnösands kommun och som förstår vikten av samverkan mellan myndigheter och ideella organisationer gällande barn och ungdomar.

– Det görs mycket bra arbete på många håll men det är viktigt att vi delar våra erfarenheter och också har någonstans att hänvisa ungdomarna till.

Bland deltagarna på kursen idag finns anställda inom socialtjänsten, elevhälsan, kvinnojouren och kultursektorn

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista