Bo Häggqvist, verksamhetschef för gymnasieskolan i Sollefteå, utreder vilka konsekvenserna blir om fyra gymnasieprogram läggs ner på Gudlav Bilderskolan i Sollefteå. Foto: Anna Ahlström
Sollefteå

Föreslår flytt av gymnasiet

Stora förändringar är att vänta för gymnasieskolan i Sollefteå. Den enda gymnasieskolan Gudlav Bilderskolan är i akut behov av en större renovering. Men nu föreslås istället att stora delar av utbildningen flyttar till Hågestaområdet.

Sollefteås enda gymnasieskola Gudlav Bilderskolan är i akut behov av en större och mycket kostsam renovering.

Det har varit många turer kring skolan och det senaste förslaget från barn- och utbildningsförvaltningen var att riva skolan helt och bygga nya lokaler.

Men i går beslutade ett enigt arbetsutskott att man ska föreslå för barn- och utbildningsnämnden att flytta stora delar av utbildningen till Hågestaområdet.

– Det här är en bra lösning för eleverna, personalen och kommunen. Eleverna och personalen kan snabbt flytta in i nya och fräscha lokaler och undervisningen kan bedrivas i moderna lokaler med fungerande ventilation, säger Åsa Sjödén ordförande för Barn- och skolnämnden.

Enligt förslaget ska flytten ske under nästa hösttermin och beröra omkring 300 elever.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista