Anthony Allison nickade in matchens första mål. *Foto: Fredrik Thimeradh
Fotboll

Härnösands FF tappade poängen i andra halvlek

Fredrik Nilsson "Det gick betydligt lättare i första halvlek"
1:26 min

De yttre förutsättningarna var minst sagt bedrövliga: hård vind, regn och fyra plusgrader. I Juni! Inte upplagt för någon fotbollsfest med andra ord.

Hemmalaget Härnösand struntade helt i detta och gick ut med ett fint passningsspel och visade varför man är uppe och krigar i toppen av tabellen. Första halvlek spelades i medvind, men det var ändå de korta passningarna som nötte ner gästerna från Skellefteå.

Pradoxalt nog var det en långboll ut på högerkanten som föregick 1-0, på inlägget gick nämligen Anthony Allison upp och nickade in bollen i bortre krysset i den elfte minuten. Knappt sju minuter senare kom 2-0, genom veteranen Peter Johansson. Zuliovic fick bollen nere vid kortlinjen och lyckades få iväg en rätt dålig passning, som dock Johansson fick grepp om. Med en touch på motståndare seglade bollen in bakom gästernas målvakt.

Härnösand fortsätter efter det trilla boll och med timmen spelad ser hemmalaget ut att ha matchen i fickan. Skellefteå äter sig dock in sakta men säkert och i den sjuttioförsta minuten smäller det till. 2-1, och efter det är det gästerna som spelar ut Härnösand efter noter. Ett lag på banan i slutet och 2-2 kommer genom lagets anfallsstjärna Leo Englund med fyra minuter kvar på klockan.

Sett över 90 minuter var Härnösand det bättre laget, men vad hjälper det när man faller ihop som ett korthus sista tjugo? Stort beröm ska laget dock ha för den första timmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".