Flagnande färg vid fönstren på Högoms skola i Sundsvall. Foto: Karin Lycke
Sundsvall

Kommunen renoverar för 12 miljoner

Sundsvalls kommun lägger i år omkring 12 miljoner kronor på underhållsinsatser i äldreboenden, skolor och förskolor. I nuläget är det klart att över 80 fastigheter blir åtgärdade, senare i år beslutar man om fler byggnader som ska repareras.

Bland annat Bosvedjans, Lärarens, Storkens, Riddarens och Lotsgatans förskolor som får ommålning, ljudisolering, nya armaturer och nya innertak.

– Egentligen finns det hur mycket som helst att göra, men genom årets insatser så är vår ambition att både förbättra för alla våra hyresgästers verksamheter och även att göra åtgärder som säkrar fastigheterna långsiktigt, säger Ulrika Burvall som är sektionschef på Service och tekniks fastighetsavdelning.

-- Det här är de objekt som vi med säkerhet vet kommer att genomföras i år, men vi räknar med att göra mer under året.

Också en del av kommunens äldreboenden kommer att renoveras, bland annat på Solgården, Hellbergsgården och Solhaga.

– Även flera skollokaler kommer att åtgärdas, exempelvis får Högoms skola flera klassrum renoverade. Vid Västermalm fräschas både klassrum och entré till och Höglundaskolan kommer att målas om invändigt, säger Ulrika Burvall.

Tidigare artikel:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista