1 av 2
På Örnsköldsviks sjukhus har personal redan börjat gå på semester för att sjukhuset ska klara sommarbemanningen. Foto: Anna Ahlström
2 av 2
Lars Mähler, personalchef vid Örnsköldsviks sjukhus. Foto: Anna Ahlström
Västernorrland

Bonusar och fler semesterperioder räddar sjukhusen i sommar

Lars Mähler: ”Bonusarna gav negativa konsekvenser”
2:01 min

Fler semesterperioder, bonusar till personal och stängda avdelningar. Ja, så har sjukhusen i länet löst sommarbemanningen.

På Sundsvalls sjukhus erbjuds de anställda bonusar om de flyttar sina semestrar.

I Örnsköldsvik testades det bonussystemet förra sommaren, men inför årets semestrar har man tänkt om.

– Systemet fick negativa konsekvenser. Det medförde att man jobbade hela sommaren och var trött på hösten. Vi har också sett en ökad sjukfrånvaro, säger Lars Mähler, personalchef på Örnsköldsviks sjukhus.

Dessutom blev bonussystemen en kostsam historia för landstinget och problem uppstod också under hösten då personal började ta ut semestrarna och det samtidigt blev högtryck på sjukhuset. För att slippa systemet med att skjuta på semestern har man infört tre semesterperioder istället. Och det innebär att sjuksköterskorna på vissa avdelningar på Örnsköldviks sjukhus började sina semestrar redan i juni.

-- Det är inte positivt men de flesta har en god förståelse. Förhoppningsvis får de den semesterperiod de önskar vid nästa tillfälle.

Men att ni inte lyckats få tag på tillräckligt med vikarier måste vara ett misslyckande?

-- Det kan man tycka, men det är ungefär så här det brukar se ut. Vi brukar ha runt 20 sommarvikarier, säger han.

På Sollefteå sjukhus stänger man avdelningar och det innebär att man inte behöver lika många vikarier. Och på länssjukhuset i Sundsvall använder man sig både av tre semesterperioder och bonusar till anställda som väljer att skjuta på sin semester. Femtusen kronor kan de få per semestervecka de skjuter på.

– Det är en dyr lösning. Men vi har inte märkt att det skulle leda till fler sjukskrivningar, säger Lillian Nilsson, personalchef på länssjukhuset i Sundsvall.

Hur kommer det sig att ni måste använda er av bonussystem?

– Det andra alternativet är att stänga avdelningar, säger Lillian Nilsson.

Inger Johansson, vice ordförande för vårdförbundet i Västernorrland, säger att högre löner skulle locka fler sjuksköterskor och då skulle sjukhusen lättare få tag på sommarvikarier.

– Men som det ser ut nu lyssnar tyvärr inte landstingen på de krav som finns på en ingånslön på minst 24 000 kronor, säger Inger Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".