Västernorrland

Tio arbetstillfällen går förlorade

1:39 min

Trafikverket flyttar ledningscentralen i Härnösand till Gävle. Det innebär att tio arbetstillfällen i Härnösand går förlorade.

I dag kommer personalen i Härnösand få mer information om och ett erbjudande att flytta med.

– Det är klart att det är smärtsamt naturligtvis för alla som får ett besked att man kanske måste bryta upp med familj och den sociala situation man har, det har jag full förståelse för, säger Paul Eriksson, avdelningschef trafikledning Nord vid Trafikverket.

Trafikverket har i sina utredningar funnit att den operativa verksamheten kan skötas med fördelar om allt styrs från samma operativa rum.

– Vi har ambitionen att dra ihop den operativa verksamheten både på väg och järnväg i syfte att kunna ge en bättre trafikinformation bland annat i störda lägen både på väg och järnväg, säger Paul Eriksson.

I Ånge däremot blir driftledningscentralen för järnvägen kvar och ett 70-tal anställda kan pusta ut.

– Där har vi en driftledningscentral för järnväg och rent tekniskt är det omöjligt att flytta den, verksamheten i Ånge kommer att finnas kvar inom en överskådlig tid, säger Paul Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista