Pernilla Steen sim och idrottslärare i Bredbyn vet inte om hon törs jubla över det politiska beslutet att simhallen i Bredyn ska rustas upp. Foto: Lennart Sundwall
Örnsköldsvik

"Vissa har inte fått simma på tre år"

Ulla Andersson: ”Jublar när arbetet kommer igång”
1:19 min

Simhallarna i Bredbyn och Husum ska renoveras för 27 miljoner kronor, men boende törs inte jubla över kommunstyrelsens besked från i tisdags.

– Jag vill se att arbetet kommer igång innan jag jublar, säger Ulla Andersson, bosatt i området och ivrig besökare i simhallen.

– Den som lever får se, när vi får bada här igen tror jag på det, säger Pernilla Steen, idrotts och simlärare vid skolan i Bredbyn.

I tre år har simhallen varit stängd. Nu ska renoveringsarbetet påbörjas i augusti med bl.a. en ny och modern reningsanläggning. Ventilation, avfuktning och elektronik är kostsamma saker som måste åtgärdas i den 17 meter långa simbassängen.

– Vi har haft en livaktig verksamhet i simhallen, inte minst bygdens pensionärer, säger Ulla Andersson som varit enträgen i sitt jobb att försöka påverka politikerna.

Skolan i Bredbyn har drabbats hårt av stängningen. Eleverna har tvingats åka till både Björna och Själevad för att få simträna.

– Vissa på högstadiet har inte fått simma på tre år, säger Pernilla Steen. Det har varit ett stort pusslande och mycke skoltid har gått åt för att bara sitta i en buss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".