En kvinna överfölls av flera män i Örnparken i Örnsköldsvik. Hon var på väg hem när hon blev överfallen bakifrån och släpades in i parken av flera män. Foto: Anna Ahlström
Örnsköldsvik

Ännu en utredning läggs ner

1:27 min

Två överfallsvåldtäkter polisanmäldes under mars månad i Örnsköldsvik. Nu läggs båda utredningarna ner i brist på bevis och misstänkta.

I slutet av mars polisanmälde en kvinna att hon blivit våldtagen i Örnparken i Örnsköldsvik.
– Vi har nu förhört personer som har uppgifter att lämna om det här och vi har utfört en mängd olika utredningsåtgärder och vi har kommit till ett läge nu där vi inte har fler spaningsuppslag att jobba med. Vi har inte lyckats komma fram till vem eller vilka som skulle kunna ha varit inblandad i det här, säger Eva Jagebo Bonnerud, förundersökningsledare på polisen.

I början av mars polisanmäldes också en våldtäkt där en kvinna berättat att hon blivit överfallen på vägen hem från krogen.

Men även den utredningen läggs nu ned. Svaren från statenskriminaltekniska laboratorium har inte gett någonting.

Polisen har hållit förhör med kvinnan och med personer som varit ute samma kväll som våldtäkten anmäldes.

– Vi har utträtt det så långt det går utan att ha kommit fram till någon misstänkt, säger Leif Sundin, förundersökningsledare på polisen i Örnsköldsvik.

Vad betyder det att två överfallsvåldtäkter har anmälts på kort tid och att båda har lagts ner?

– Det är inte ovanligt att vi gör utredningar och inte kommer till en misstänkt person. Det finns en hel del luckor i berättelsen och vi kan inte vara säkra på vad som har hänt, säger Leif Sundin.

Mer om våldtäkterna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista