Räddningspådrag i Ångermanälven

En flytväst eller möjligtvis en boj orsakade ett stort räddningspådrag i Ångermanälven på lördagskvällen. Efter ett par timmars sökande med hjälp av Sjöräddningen, kustbevakning, räddningstjänst och polis avbröts insatsen.

Det var tre barn i 12-årsåldern som såg flytvästen passera nära deras bostad i Nyland kring klockan 18. Så småningom kom uppgifterna via föräldrar till polisens kännedom vid klockan 19.30. Förseningen bekymrade myndigheterna.

– Vi och alla andra inblandade i räddningsinsatsen ligger ju otroligt back i det här läget, sade Tommy Nygren, länsvakthavande befäl i Västernorrland.

Det var oklart om det som barnen sett var en flytväst eller en boj. Föremålet ska ha varit orange och flutit förbi omkring 6-8 meter ut i älven, men det rapporterades även om rop på hjälp och ett par uppsträckta armar, vilket gjorde att polisen hade anledning att tro att det kunde röra sig om en människa.

Dock avbröts så småningom insatsen eftersom ingen anmälts försvunnen, inga ytterligare vittnesuppgifter kunde styrka att det skulle ha rört sig om en människa och inga fynd gjorts i älven.

Sjöräddningen hade en helikopter på plats och kustbevakningen båt. Polis och räddningstjänst hjälpte till från land. Klockan 22.20 avbröts sökandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista